شاید ابتدایی ترین و مهم ترین آیتم برندینگ در قدم اول طراحی لوگو ( ساین و یا نشانه ی تصویری و یا لوگوتایپ یا همان نشانه نوشتاری باشد) اما مرحله بعدی آن مشخص کردن وضعیت های متفاوتی هست که یک لوگو و نشانه ممکن است در آن قرار بگیرد، به طور مثال رنگ ابتدایی یک لوگو در زمینه های تیره و یا روشن به چه شکل نمایان می شود.آیا لازم است رنگ دوم و سومی برای لوگو در نظر گرفته شود؟ مثال کاربردی این وضعیت در استفاده از لوگو به عنوان استامپ و مهر و کلیشه است، با استفاده از لوگو در سایز های بسیار کوچک مثل آیکون اپلیکیشن و..
به تمام اشکال مختلف یک لوگو داینامیک آن می گویند که ضروری است به شکل تخصصی و با نگاهی باز و فنی این کار صورت گیرد
(هزینه طراحی لوگو بسته نوع انتخاب _نشانه بر اساس فرم آماده ، نوشتاری بر اساس فونت آماده و یا طراحی نشانه و نشانه نوشتاری از پایه و اساس_ متفاوت است و در هزینه طراحی هویت بصری لحاظ نگردیده است)
همیشه یک هویت بصری کامل دارای آیتم های گرافیکی و بصری متفاوت و مشخصی است که قابلیت تغییر و گسترش و کاهشی دارند. این آیتم ها میتواند از یک خط و نقطه شروع شود و یا در مواردی به فرم های هندسی و گرافیکی پیچیده با جزییات بالا و یا پترن های ساده خطم شود.
بدون اغراق نقش این فرم ها و داینامیک آنها در شکل دهی یک هویت بصری کامل دست کمی از فرم لوگو شما ندارد.
به وسیله ی همین فرم ها است که در یک سطح خالی فضا و جلوه بصری ساخته می شود.
از طرفی مشخص کردن داینامیک واین فرم ها برای ایجاد پتانسین بالا در طراحی موقعیت های مختلف و همچنین اهمین ایجاد نظم و شخصیت واحد در ایجاد برندینگ منسجم کار مهم و حساسی است که باید چه در زمان طراحی و چه در زمان به کارگیری این فرم ها دقت لازم صورت پذیرد.
اگر حتی یک مرتبه تجربه چاپ و یا انتشار تصویری در محیط آنلاین و چاپی را داشته باشید متوجه این مسئله شده این که رنگ ها در هر محیط ویژگی خاصی از خود را بروز می دهند.
این درحالی است که کد رنگی استفاده شده در طرح ثابت بوده و تنها نحوه نمایش آن در مانیتور های متفاوت و سیستم های چاپی تغییر کرده است.
انتخاب رنگ و کد رنگی، امری فراتر از اعمال سلیقه شخصی افراد است. چرا که حتی انتخاب نوع رنگ ها و هم نشینی آنها امری پژوهشی و بسته به دستور کاری است که از طرف اطلاعات تیم تحقیقات بازار اعلام میگردد.
از طرفی انتخب کد های رنگی برای عملکرد درست و نزدیک به هم با کمترین اختلاف در نمایش آنلاین و محیط چاپی امری فنی و تخصصی است که باید توسط طراح گرافیک و مشاور ناظر چاپ و مشاور طراح وب مشخص گردد.
این مسئله زمانی حساس تر و پیچیده تر می شود که رنگ ها به صورت یک طیف تبدیل شونده به یک دیگر (گرادیانت مد) استفاده شود.
از آیتم های مهم دیگر یک هویت بصری یک پارچه و طراحی برندینگ درست استفاده هوشمندانه و منطقی از فونت و تایپ فیس است.
خیلی از برند های معتبر برای حفظ استقلال شخصیت بصری برند خود حتی اقدام به سفارش یک تایچ جدید و اختصاصی برای خود به صورت مجزا می کنند (هزینه ی این کار البته بالاست و در شرح خدمات طراحی هویت بصری گروه دارکتن لحاظ نگردیده است)
اما در حداقل ترین حالت ممکن لازم است با توجه به شخصیت برند شما یک خانواده فونت برای موارد مورد نیاز گوناگون مشخص شود و تنها از همین گروه نوشتاری در اقلام مختلف استفاده گردد.
از نوشتن یک شعار تبلیغاتی در بیلبورد تا استفاده از تیتر و متن نوشتاری در کاتالوگ و یا نامه های اداری
انتخاب درست این همین فونت های آماده و در دست رس امری تخصصی و لازم است که باید زمان طراحی هویت بصری برند حتما لحاظ گردد
بعد از طراحی ایتم ها ی تصویری در هویت بصری. نحوه قرار گیری آنها در کنار یک دیگر بسیار مهم است.
قطعا یک فرم جانبی و یا لوگو و اطلاعات مربوط به برند در یک صفحه عمودی و افقی و یا مربع باید در موقعیتی خاص نسبت به یکدیگر قرار بگیرند.
به طور مثال فرم های جانبی به طوری طراحی شده اند که همیشه باید از گوشه های قاب تصویر وارد شوند. و یا همیشه باید از بالا و یا پایین تصویر میزان و الاین شوند. مشخص کرد این گاید لاین ها بخش دیگری از طراحی هویت بصری است.
هر رسانه بسته به ویژگی های خود میتواند شکل خاصی از لی آت و صفحه آرایی را به خود بگیرد. به دلیل باینامیک باهای صفحه آرایی در محیط های آنلاین که اکثرا امکان دخل و تصرف کاربر و طراح برای جابجایی عناصر و جایگاه آنها نصبت به یکدیگر بسیار محدود است.
مشخص کردن قوانین برای استفاده از فرم ها و پترن ها بسیار حیاتی و لازم است.